TRÄDGÅRDSDESIGNER HELENA ROSENLÖF OM SINA FAVORITVÄXTER

Helena Rosenlöf är landskapsingenjören och trädgårdsarkitekten som flitigt ger råd i Gomorron Sverige i SVT och i Dagens Nyheter om aktuella växter och trädgårdsskötsel. Hon är skicklig på att ge förslag på växtval till sina kunder. Driver firman AddGreen där hon på daglig basis ger växtråd. Därför tyckte jag att det skulle vara kul om hon kunde berätta för oss vilka som är hennes favoritväxter.. Här är dom!
TIDLÖSA; Colchicum autumnale
Denna stamknölväxt blommar på hösten med rosalila öppna blommor som påminner om krokus. Den blommar då helt utan bladverk därav smeknamnet Den nakna Jungfrun. Den ser så oskyldig, vek och vacker ut men hela växten är ytterst giftig. Älskar den för det.
 
KATSURA, Cercidiphyllum japonicum
 
Vackra hjärtformade, tunna och lent ljusgula blad. På hösten blir bladverket gult, i bästa fall aprikost och doftar magiskt sött. Den doften är ren och skär lycka. En tålig och robust växt, men samtidigt så exotisk.
 
 
SKUGGVIOLRUTA, Thalictrum rochebrunarium
 
Oemotståndligt skirt bladverk, 150 cm höga stadiga stjälkar med en sky av pyttesmå ljuslila blommor längst upp. Den behöver inte bindas upp och trivs bra i halvskugga. Tål att betraktas nära in i minsta detalj.
 
 
Tack för härliga tips till vårplanteringen Helena!
 
0 kommentarer
publicerat i Birgittas bästa tips, Trädgårdar;
Taggar: AddGreen, Helena Rosenlöf, Katsura "Cercidiphyllum japonicum", Landskapsingenjör, Skuggviolruta "Thalictrum rochebrunarium", Tidlösa " Colchicum autumnale", Trädgårdsarkitekt, Växtfavoriter
Visa fler inlägg