RABARBERPAJ PÅ KINNEKULLE

 
KNÄCKIG RABARBERPAJ ========================= 6 Portioner ° 500 g rabarber ° 2 dl havregryn ° 2 dl socker ° 1 4/5 dl vetemjöl ° 1/2 tsk bakpulver ° 1 krm vaniljsocker ° 125 g smör ° 1/2 dl vispgrädde ° 1/2 ljus sirap ° Smör till formen ° Vaniljglass till serveringen
 
=================================================================================
 
 
1. Sätt ugnen på 150 grader 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. 3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna. 4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten. 5. Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med riktig gräddglass.
Visa fler inlägg